Zdravlje

Saznajte kako očuvati zdravlje tijekom izdržavanja kazne zatvora i nakon izlaska. Spriječite ovisnosti i očuvajte mentalno zdravlje.

Kako očuvati mentalno zdravlje u zatvoru

Izdržavanje kazne zatvora teško je iskustvo za većinu ljudi. Okruženje, nametnuta pravila i ograničenja te nemogućnost slobodnog kretanja i upravljanja svojim životom, mogu imati negativan utjecaj na mentalno zdravlje. Postoje načini na koje osoba može sačuvati mentalno zdravlje u zatvorskom okruženju.

pročitaj više

Izazovi roditeljstva iz zatvora s obzirom na mentalno zdravlje

Kako sve izdržavanje kazne zatvora može utjecati na mentalno zdravlje osobe i koje to posljedice ima na roditeljstvo pročitajte u nastavku.

pročitaj više

O ovisnosti(ma)

Suvremene tendencije u korištenju droga karakterizira konzumacija i miješanje različitih supstanci, korištenje legalnih droga i novih spojeva koji su legalni jer još nisu proglašeni ilegalnima, laka dostupnost, novi načini i konteksti drogiranja.

pročitaj više

Kako doživljavamo sami sebe - slika o sebi

Iskustvo odlaska u zatvor može utjecati na sliku o sebi koju imamo te na naše članove obitelji. To je jedna vrlo teška i zahtjevna situacija koja utječe na odnose i na to kako doživljavamo sami sebe i obitelj kao cjelinu.

pročitaj više

Psihološke posljedice izdržavanja kazne zatvora

Prilagodba na život u zatvoru je težak proces te može imati posljedice nakon povratka u zajednicu. Kako si pomoći i gdje pronaći podršku?

pročitaj više

Kako zatvor utječe na sliku o sebi

Izdržavanje kazne zatvora može značajno utjecati na ideju o vlastitoj vrijednosti i sposobnosti oko promjena ponašanja u svome životu. Kako si pomoći?

pročitaj više

Izdržavanje kazne zatvora i mentalno zdravlje

Iskustvo zatvora je izuzetno zahtjevno i teško i za osobu kojoj je izrečena kazna zatvora, kao i za njegovu obitelj. Kako sačuvati mentalno zdravlje?

pročitaj više

Kako nas izbjegavanje neugodnih iskustava vodi u još veću patnju

Bez obzira na to u kojoj se životnoj situaciji nalazili, iskustvo zatvora može sa sobom nositi dosta jake i preplavljujuće emocije.

pročitaj više