Virtualni okrugli stol Izvršenje i primjena sigurnosne mjere obveznog liječenja

Društvo za socijalnu podršku - Social Support Society zajedno s Udrugom LET organizira okrugli stol pod nazivom Izvršenje i primjena sigurnosne mjere obveznog liječenja.
Virtualni okrugli stol održat će se na platformi Jitsi Meet, a sve zainteresirane, organizatori pozivaju da se prijave za sudjelovanje putem web stranice Društva za socijalnu podršku. Cilj okruglog stola je sa stručnog aspekta doprinijeti učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji osoba u zajednicu nakon izvršenja kazne zatvora.
Program događanja moguće je preuzeti na dnu ove objave.

 

Tema okruglog stola: Izvršenje i primjena sigurnosne mjere obveznog liječenja
Datum održavanja: 6. svibnja 2021.
Vrijeme održavanja: 9:00-11:00
Platforma: Jitsi Meet
Prijave na: Društvo za socijalnu podršku

Prijave sudionika otvorene su do popunjenja kapaciteta. Osobe koje se prijave za sudjelovanje na okruglom stolu dobiti će email koji će sadržavati povratnu informaciju jel im odobreno sudjelovanje te upute za priključivanje virtualnom okruglom stolu.
Događaj će biti bodovan od strane relevantnih stručnih komora. Za sudjelovanje na ovom događanju nije predviđena kotizacija.

 

Projekt Novi početak provodi Društvo za socijalnu podršku u partnerstvu s Udrugom za unapređenje kvalitete življenja Let. Cilj projekta je stvaranje uvjeta za učinkovitiju resocijalizaciju i reintegraciju počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu. Projektom su predviđene aktivnosti za počinitelje kaznenih djela poput direktnog savjetovališnog rada – individualnog i grupnog – kroz poseban naglasak na razvijanje roditeljskih vještina počinitelja kaznenih djela. Projekt će omogućiti i informiranje korisnika o pravima iz područja zdravstva, obrazovanja, socijalne zaštite kao i nizom postojećih socijalnih usluga u zajednici kroz mapu navedenih usluga.