Za institucije

Kutak namijenjen informiranju stručnjaka u institucijama koji se bave rehabilitacijom i resocijalizacijom počinitelja kaznenih djela

Prijavite se za sudjelovanje na webinaru organizacije Children Of Prisoners Europe (COPE)

U organizaciji COPE-a, u četvrtak, 3. lipnja od 15 do 16:30 održat će se webinar pod nazivom Ublažavanje osjećaja nesigurnosti kod djece: od istražnih postupaka do COVID-19 pandemije.

pročitaj više

Virtualni okrugli stol Izvršenje i primjena sigurnosne mjere obveznog liječenja

Društvo za socijalnu podršku - Social Support Society zajedno s Udrugom LET organizira okrugli stol pod nazivom Izvršenje i primjena sigurnosne mjere obveznog liječenja.

pročitaj više

Virtualni okrugli stol Socijalne usluge u zajednici namijenjene počiniteljima kaznenih djela

Društvo za socijalnu podršku - Social Support Society zajedno s Udrugom LET organizira okrugli stol pod nazivom Socijalne usluge u zajednici namijenjene počiniteljima kaznenih djela.

pročitaj više

Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici – izazovi i rješenja u radu s maloljetnim počiniteljima prekršajnih i kaznenih djela

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije vas poziva na sudjelovanje okruglog stola Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici - izazovi i rješenja u radu s maloljetnim počiniteljima prekršajnih i kaznenih djela. Sve ostale detalje o događaju možete pročitati u nastavku teksta.

pročitaj više

Priručnik i radna bilježnica u okviru projekta Uključene zajednice

Radni materijali za organizacije civilnoga društva koja se planiraju baviti područjima resocijalizacije i postpenalog prihvata za bivše počinitelje kaznenog tijela.

pročitaj više

Kako prepoznati zlostavljanje i zanemarivanje djece kada dolaze u posjet roditelju u kazneno tijelo?

Iako su kontakti službenika zatvorskoga sustava s djecom dosta ograničeni, važno je znati na koji način prepoznati znakove da se u obitelji događa nešto nepovoljno za djecu. U nastavku možete pronaći informacije o nekima od osnovnih znakova zlostavljanja i njihova utjecaja na dječji razvoj.

pročitaj više

Specifičnosti rada sa zatvorenicama

Zatvorenice su vrlo specifična ranjiva skupina koja zahtijeva posebnu pažnju. Na što je sve potrebno obratiti pozornost prilikom rada sa zatvorenicama, pročitajte u nastavku.

pročitaj više

Istraživanje stavova prema bivšim zatvorenicima i djeci bivših zatvorenika

U okviru projekta Uključene zajednice, tijekom 2019. i 2020. godine, provedena su dva istraživanja vezano uz stavove građana prema zatvorenicima i zatvorenicama. 

pročitaj više

Važnost očuvanja obiteljskih odnosa za resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica

Priručnik za zaposlene u zatvorskom sustavu. Udruga Roditelji u akciji – Roda, u okviru projekta Neprekinute veze izradila je Priručnik za zaposlenike zatvorskog sustava Važnost očuvanja obiteljskih odnosa za resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica.  

pročitaj više

Brošura o psihičkim teškoćama i njihovom prevladavanju, Na rubu živaca

U okviru projekta "Edukacija službenika zatvorskog sustava za provođenje mindfulness programa – drugi stupanj", nastala je brošura "Na rubu živaca O psihičkim teškoćama i njihovom prevladavanju", autorica Dragane Markanović i Branke Bagarić.

pročitaj više