Svakodnevica

Pronađite informacije iz različitih područja poput kulture, sporta te drugih aktivnosti za kvalitetniju organizaciju slobodnog vremena tijekom boravka u zatvoru i nakon njega.

Mitovi o novcu, financijama i financijskoj pismenosti

Pročitajte neke od najvećih mitova oko toga što sve za nas novac predstavlja, kako na njega gledamo i kako s njim raspolažemo.

pročitaj više

Rodina brošura o upravljanju osobnim financijama

Zapošljavanje i racionalno upravljanje financijama važni su preduvjeti organiziranja života u zajednici na društveno prihvatljiv način koji će donijeti dobrobit obitelji. Iskoristite ovaj priručnik za razvijanje osobnih ciljeva i donošenje novih životnih odluka u planiranju vlastite budućnosti.

pročitaj više

Urbano-edukativni pčelinjak doprinosi boljoj resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela

Udruga za kreativni socijalni rad, na inicijativu je jednog počinitelja kaznenog djela, koji je bio upućen na uvjetni otpust,  2014. godine pokrenula pčelarsku sekciju u okviru  programa za resocijalizaciju ovisnika o opojnim drogama Uključi se - zaslužio si.

pročitaj više

Zašto je važno pisanje pisama?

Postoje različiti načini na koje dijete može biti u kontaktu s roditeljem koji je u zatvoru, a pisanje pisama je upravo jedan od njih.

pročitaj više

Mindfulness

Kako bi se što lakše prilagodili životnim promjenama i ostalim vrstama stresora u nastavku vam donosimo tekst o mindfulnessu.

pročitaj više

Vještine vrijedne učenja - kako život u zatvoru učiniti produktivnijim

Život u zatvoru je vrlo izazovan i može dovesti do štetnih posljedica za mentalno zdravlje pojedinca što se može izbjeći kvalitetnim ispunjavanjem slobodnog vremena.

pročitaj više