povratak

Platforma

Udruga Zdravi grad

Udruga Zdravi grad osnovana je 2000. godine i do sada je provela više od 70 nacionalnih i više od 15 EU projekata. Provode stručne i znanstvene preventivne projekte iz područja zdravlja u najširem mogućem smislu te riječi što podrazumijeva i zdrav okoliš, zdrav način života, zdravo radno okruženje kao i zdrave međuljudske odnose.

Razvijaju i međunarodnu suradnju: Italija, Njemačka, Albanija, Španjolska, Portugal, Belgija, Turska, Bugarska te sa zemljama iz okruženja.

Zdravi grad ima veliko iskustvo iz područja preventivnih psihosocijalnih programa i projekata iz područja socijalne skrbi. Kroz projekt Iskoristi novu priliku žele počiniteljima kaznenih djela, nakon izlaska iz zatvora, omogućiti formalno obrazovanje za zanimanja zavarivač (TIG, MIG-MAG, REL), brodocjevar, brodobravar i brodomonter koja se upisuju u radnu knjižicu i za kojima postoji velika potražnja na tržištu rada kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Paralelno s time, provode i neformalne edukacije jačanja životnih vještina i samoosnaživanja radi lakšeg uklapanja u društvenu zajednicu.