povratak

Platforma

Roditelji u akciji - Roda

Udruga Roda provodi različite aktivnosti koje su namijenjene poboljšanju položaja djece čiji se roditelji nalaze na izdržavanju kazne zatvora. Programi su raznoliki te iz različitih perspektiva pokušavaju utjecati na dobrobit roditelja zatvorenika i djece. Od 2013. godine pa do sada Roda je provela brojne projekte s različitom tematikom i područjem djelovanja.

Ciklus projekata Neprekinuta veza bavi se jačanjem roditeljskih vještina zatvorenika i zatvorenica kroz grupe podrške, sufinanciranjem troškova dječjih posjeta kaznenomu tijelu, različitim tematskih edukacijama i radionicama za službenike i zatvorenike, uređivanjem prostora dječjih posjeta te mnogim drugim aktivnostima. Ciklus projekata Rešetke nisu prepreke i Ma#me bavio se jačanjem vještina zapošljivosti zatvorenika i zatvorenica te društvenim inovacijama i poduzetništvom u kaznionicama koje je uključivalo stvaranje novih proizvoda inspiriranih radom zatvorenika.

Nadalje, Roda sudjeluje u Čitateljskom programu za zatvorenike i djecu koji se provodi s Hrvatskim čitateljskim društvom, u kojemu se potiču kontakti zatvorenika i djece kroz čitanje bajki. Također, Roda je partner u uvođenju video-poziva u kaznenim tijelima kojima se omogućuju dodatni kontakti roditelja zatvorenika i djece. Svojim radom zalaže se da se kaznena tijela što više prilagode djeci te omoguće što intenzivnije kontakte roditelja koji se nalaze na izdržavanju kazne zatvora i njihove djece.

Ako imate kakvih prijedloga, slobodno nam se obratite na e-mail: roda@roda.hr, a ako želite saznati više o aktivnostima Rode posjetite našu internetsku stranicu www.roda.hr