Tražimo savjetnika ili savjetnicu za individualna financijska savjetovanja bivših počinitelja kaznenih djela

Pozivamo zainteresirane financijske stručnjakinje i stručnjake da se prijave kao financijski savjetnik ili savjetnica za provođenje individualnog savjetovanja s bivšim počiniteljima kaznenih djela. Savjetovanje se provodi u okviru projekta Moto#r.

Udruga Roditelji u akciji - Roda, zajedno s udrugama Hrabri telefon, Status M i Ekonomska klinika provode projekt Moto#r - motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije koji se bavi jačanjem kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Individualna savjetovanja počinitelja kaznenih djela jedna su u nizu aktivnosti projekta, kako bi im se pomoglo u kreiranju vlastite strategije za početak (financijski) samostalnog života nakon odsluženja kazne, uzimajući u obzir njihove individualne životne i financijske okolnosti. Individualno financijsko savjetovanje za svaku uključenu bivšu zatvorenicu i(li) zatvorenika obuhvatit će jedan ili dva susreta, ovisno o kompleksnosti njihove situacije, a krajnji ishod je kreiranje njihovog individualnog plana (predviđeno vrijeme je prosjeku 8 sati posla po osobi).
Ukupno će biti šest korisnika i(li) korisnica, a zadatak financijske savjetnice ili savjetnika je da se upozna s konkretnim financijskim stanjem i kapacitetima svake osobe temeljem kojih identificira ciljeve i predlaže konkretne mjere upravljanja osobnim financijama. Savjetnik/savjetnica izrađuje individualni plan (za svaku od šest uključenih osoba) koji sadrži konkretne korake i savjete koji mogu pomoći osobi te je informira o postojećim mogućnostima bez isticanja i reklamiranja određenih usluga.

Odgovornosti i posao financijske savjetnice/ka su:

  • komunikacija sa šest krajnjih korisnika/ca (neposredno, u prostoru udruge Roda u Zagrebu, ili preko Zoom platforme)
  • kreiranje šest individualnih planova u suradnji s volonterima Ekonomske klinike i udruge Roda.


Od osobe se očekuje poštivanje privatnosti i čuvanje tajnosti informacija o osobama s kojima će biti u kontaktu, što će se definirati Ugovorom o suradnji.
Za izbor korisnika/ca odgovorna je udruga Roda.

Tražimo osobu:

  • sa znanjem i radnim iskustvom vezanim uz financijsko savjetovanje i upravljanje financijama,
  • (poželjno) s iskustvom rada s marginaliziranim i ranjivim skupinama u društvu,
  • asertivnu i dinamičnu, s razvijenim komunikacijskim vještinama i prilagodljivu navedenoj korisničkoj populaciji,
  • socijalno osviještenu i osjetljivu na ranjive skupine u društvu.


Ako ste zainteresirani, javite nam se na roda@roda.hr s kratkim životopisom i motivacijskim pismom u kojem se osvrćete na gore navedene tražene uvjete.
Rok za slanje 15. 2. 2021.

S izabranim kandidatima provest ćemo Zoom intervju prije konačnog odabira.
Predviđeno trajanje aktivnosti: ožujak - lipanj 2021.
Ukupni osigurani iznos: 18.000 kn.