Radionica o marketingu na društvenim mrežama za udruge članice Platforme za resocijalizaciju

Pozivamo udruge koje su članice Platforme za resocijalizaciju da se prijave na radionicu o marketingu na društvenim mrežama. Radionica će se odvijati putem platforme ZOOM, a vodit će ju Brodoto.

Održavanje je predviđeno u sljedećim terminima:  29. siječnja 2021. u trajanju od 10 do 14 sati te 3. veljače 2021. u trajanju od 10 do 14 sati. 

Na radionicu se možete prijaviti na sljedećoj poveznici.

Organizacije civilnog društva često se bave različitim zagovaračkim aktivnostima koje pozivaju na društvene promjene. Kako bi u tome bile što uspješnije potrebno je kontinuirano unaprjeđivanje načina komunikacije prema javnosti te razvijanje svijest o mogućnostima vlastitog djelovanja i dosega.  

Na radionici ćete se upoznati s osnovnim elementima marketinga na društvenim mrežama te načinima ostvarivanja njihove veće vidljivosti. Na interaktivan i zanimljiv način imat ćete priliku razvijati vlastite alate za javne komunikacije, svijest o dostupnim metodama društvenoga marketinga i storytellinga. Nadalje, radionica će vam ponuditi praktične vještine kako bi jačali svoje kapacitete te mogli djelovati na senzibiliziranju i informiranju opće javnosti, kao i na povećanju potpore potrebnim mjerama za rješavanje nekih društvenih problema krajnjih korisnika te dodatnu zaštitu ovih društvenih skupina.

 

Radionica će obuhvatiti sljedeća tematska područja:

  • Kreiranje komunikacijskog plana organizacija i inicijativa civilnog društva
  • Korištenje društvenih mreža kao komunikacijskih kanala
  • Odnosi s medijima na društvenim mrežama
  • Copywriting tehnike
  • “Tips&tricks” kampanja na društvenim mrežama

 

Prijave su otvorene do 20. siječnja 2021., a izabranim sudionicama i sudionicima ćemo javiti sve važne informacije vezano uz sudjelovanje 21. siječnja 2021. do 12 sati.

Sudionike i sudionice ćemo izabrati vodeći računa da budu zastupljene organizacije različitog djelovanja, razine znanja i iskustva, te uzimajući u obzir geografsku rasprostranjenost te sudjelovanje oba spola.

Radionica se organizira u okviru projekta moto#R. Cilj projekta  je unaprijediti suradnju organizacija civilnoga društva te ojačati njihove interne kapacitete kako bi se osigurali preduvjeti za hrabrenje počinitelja kaznenih djela na aktivno roditeljstvo i ponovno uključivanje u radnu okolinu, a sve s ciljem njihove učinkovitije resocijalizacije i reintegracije u obitelj i društvenu zajednicu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.