Poziv na predstavljanje izvještaja Stanje ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika/zatvorenica

Udruge Roditelji u akciji i Kuća ljudskih prava Zagreb u suradnji s Pučkom pravobraniteljicom pozivaju vas na predstavljanje izvješća „Stanje ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika/zatvorenica“.

Na događanju će sudjelovati predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pravobraniteljstava i brojnih organizacija civilnoga društva.

Predstavljanje izvješća će se održati u petak 18. lipnja 2021. od 9 do 12.30 sati u prostoru HUB385 (1. kat), Petračićeva 6 u Zagrebu. Predstavljanje izvješća će se održati u okviru međusektorskog sastanka ključnih dionika u resocijalizaciji počinitelja kaznenih djela pa vas pozivamo da sudjelujete i na drugom dijelu sastanka, od 13.30 do 15 sati, u kojem će se razgovarati o ulozi organizacija civilnoga društva u procesu resocijalizacije (program sastanka nalazi se na dnu objave). 

Ovaj izvještaj nastao je kao rezultat istraživanja koje je Kuća ljudskih prava Zagreb provela u okviru projekta „Moto#R – Motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije“ od srpnja do prosinca 2020. godine. Cilj ovog tematskog istraživanja je doprinijeti boljem razumijevanju resocijalizacije i utjecaja resocijalizacije na osposobljavanje zatvorenika/zatvorenica na život na slobodi, kako na normativnoj razini, tako i u praksi, kao i ispitati izazove i prepreke s kojima se susreću zatvorenici i nadležna tijela u provođenju resocijalizacije. Istraživanjem se također nastojalo identificirati dobre prakse u provođenju resocijalizacije zatvorenika i zatvorenica s ciljem izrade analize i preporuka za unapređivanje postojeće prakse.

 

Prijava dolaska

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do četvrtka 17. 6. 2021. u 10 sati.
Prijaviti se možete putem
obrasca ili na mail roda@roda.hr. 
U prijavi možete navesti hoćete li sudjelovati tijekom cijelog dana ili na dijelu događanja. Ručak je osiguran za sve sudionice/sudionike.

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen tako da vas molimo da vaše mjesto zauzmete što prije.