Poziv na međusektorski sastanak Izazovi resocijalizacije u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

Udruga Roda organizira međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu na području Međimurske i Varaždinske županije. Sastanak se realizira u okviru projekta moto#R - Motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge. Provodi ga udruga Roditelji u akciji - Roda u partnerstvu s Hrabrim telefonom, Statusom M i Studentskim savjetovalištem Ekonomska klinika.

Dvodnevni sastanak će se održati u Tehnološko-inovacijskim centru Međimurje d.o.o. na adresi Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec, i to:

  • 28. 9. 2021. od 11 do 15 sati (Izazovi roditeljstva i osvještavanje najboljeg interesa djeteta)
  • 29. 9. 2021. od 9 do 13 sati (Resocijalizacija i osnaživanje za tržište rada).

 

Cilj dvodnevnog sastanka je jačanje međuresorne suradnje te razmjena informacija vezano uz različite perspektive i izazove vezane uz resocijalizaciju, kako za pojedinca tako za obitelj i zajednicu. Osim predstavljanja vlastite perspektive i izazova u radu, predviđen je i niz interaktivnih izlaganja sa zaključnom raspravom na kraju svakoga dana.

Sastanak je također zamišljen kao okrugli stol u kojem će sudionici predstaviti svoje aktivnosti namijenjene osobama koje su izdržale kaznu zatvora ili se nalaze na probacijskom radu te se uključiti u zajedničku raspravu s ciljem detektiranja problema koji u zajednici postoje te predlaganja poboljšanja suradnje i pronalaska rješenja vezanih uz detektirane probleme.


Molimo vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka 27. 9. 2021 do 14 sati, popunjavanjem obrasca na OVOJ poveznici. Možete odabrati sudjelovanje na sastancima jedan ili oba dana.

Radujemo se vašem dolasku!