Poziv na međusektorski sastanak Izazovi resocijalizacije u Osječko-baranjskoj županiji

Udruga Roda poziva organizira međusektorski sastanak na temu resocijalizacije počinitelja kaznenih djela s naglaskom na područje Osijeka i Slavonije. Sastanak se realizira u okviru projekta moto#R - Motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge. Provodi ga udruga Roditelji u akciji - Roda u partnerstvu s Hrabrim telefonom, Statusom M i Studentskim savjetovalištem Ekonomska klinika.

Sastanak će se održati u Osijeku u prostoru Stare pekare, Trg Vatroslava Lisinskog 11, Tvrđa, u utorak 19. listopada 2021, od 9 do 15 sati i to prema sljedećem rasporedu:

  • Blok 1: Resocijalizacija počinitelja kaznenih djela (9 – 12h)
  • Blok 2: Izazovi roditeljstva (12-15h)

 

Cilj sastanka je jačanje međuresorne suradnje te razmjena informacija vezano uz različite perspektive i izazove vezane uz resocijalizaciju, kako za pojedinca tako za obitelj i zajednicu. Osim predstavljanja vlastite perspektive i izazova u radu, predviđen je i niz interaktivnih izlaganja s radionicom u formi World cafea i zaključcima na kraju svakog bloka. Sastanak je također zamišljen kao okrugli stol u kojem će sudionici predstaviti svoje aktivnosti namijenjene osobama koje su izdržale kaznu zatvora ili se nalaze na probacijskom radu te se uključiti u zajedničku raspravu s ciljem detektiranja problema koji u zajednici postoje te predlaganja poboljšanja suradnje i pronalaska rješenja vezanih uz detektirane probleme.

 

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do ponedjeljka 18.10. 2021. do 12 sati, popunjavanjem obrasca na OVOJ poveznici. Možete odabrati sudjelovanje na sastancima u jednom ili u oba bloka (resocijalizacija / roditeljstvo).

Događanje se održava u skladu s epidemiološkim mjerama i broj sudionica i sudionika je ograničen.

 

Program možete preuzeti u nastavku.

Radujemo se vašem dolasku!