Održana radionica o storytellingu u okviru projekta Moto#R

U četvrtak 27. svibnja 2021. u okviru tematskog sastanka organizacija civilnoga društva uključenih u Platformu za resocijalizaciju - moto#R, u hotelu Dubrovnik održana je radionica o storytellingu.

Na radionici o storytellingu koju je vodio stručni tim Brodota, sudionice i sudionici učili su zašto je važno znati ispričati priču i kako ispričati priču o temama koje su nam važne i koje će angažirati ciljane skupine.  


Priča budi emocije, povezuje. Ona tako i javnost i donositelje odluka može povezati s potrebama naših korisnika i naše zagovaranje učiniti učinkovitijim. Dobra je priča važnija od bilo kojih brojeva i statistika.
Kako ispričati svoju priču? Kako prenijeti njene poruke na kreativan, interaktivan i dionicima prihvatljiv način? Kako uključiti dionike u priču i privući njihovu pažnju za ono što želite reći?


Na radionici su polaznice i polaznici upoznali taktike, zakone, adute i prednosti storytellinga. Učili su kako koristiti storytelling za unapređenje rezultata, kako kvalitetnije komunicirati te kako stvarati i odašiljati poruke koje angažiraju na akciju.

 

Neki od dojmova polaznica i polaznika radionice o storytellingu

Storytelling kao vještina nije dovoljno prepoznata posebice u kontekstu rada s marginaliziranim (i kontroverznim) skupinama i promicanju njihovih prava u društvu. Zato je ova radionica bila iznimno važna jer je pružila potrebna znanja ali i potaknula na razmišljanje kako iskoristiti ovo znanje u daljnjem radu.

Radionica je bila dobro organizirana, napokon događanje uživo.

Smatram da je bilo odlično odrađeno, posebno metoda pričanja priče kako bi se sadržaj ili proizvod približio publici (slušateljima).

Predavanje i sama predavačica je bila odlična, puno korisnih informacija i prijedloga.

Predavačica je vrlo inspirativna, zanimljiva i dinamična. Tako da je predavanje proletjelo.