Međusektorski sastanak u Splitu na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu

Udruga Roda poziva na međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu.

Sastanak će se održati u okviru projekta moto#R - Motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH. Provodi ga udruga Roditelji u akciji u partnerstvu s udrugama Hrabri telefon, Status M i Studentsko savjetovalište Ekonomska klinika pri EFZG. U okviru projekta je pokrenuta neformalna platforma za resocijalizaciju koju čini tridesetak organizacija civilnoga društva s područja cijele RH.

Dvodnevni sastanak će se održati u hotelu Ora, na adresi Poljička cesta 26E i to:

  • 1. 6. 2021. od 10 do 14 sati (Resocijalizacijski programi)
  • 2. 6. 2021. od 9 do 12 sati (Roditeljstvo i zaštita najboljeg interesa djeteta)

 

Prvoga dana organizirat ćemo moderiranu raspravu tijekom koje će sudionici imati priliku predstaviti svoj rad s osobama koje su u zatvoru ili se nalaze na probacijskom radu, s ciljem detektiranja problema te poboljšanja međusektorske suradnje na području Splitsko-dalmatinske županije. Teme prvoga dana usmjerene su na izazove resocijalizacije, s naglaskom na zapošljavanje i obrazovanje te aktivno uključivanje počinitelja kaznenih djela u zajednicu.

Drugi dan će biti posvećen izazovima vezanima uz roditeljstvo i zaštitu najboljeg interesa djeteta s obzirom na okolnosti izdržavanja kazne zatvora.       

Sudjelovanje na oba dana sastanka nije obavezno, možete izabrati dan s temama koje su od vašega interesa (program oba dana nalazi se na dnu objave).

Molimo vas da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka 31. 5. 2021. do 16 sati.
Za više informacija molimo nazovite na 01 6177 500 ili se javite na mail roda@roda.hr