Platforma

Osnovne informacije vezane uz osnivanje platforme – tko su članice, s kojim ciljem je osnovana, aktivnosti, etički kodeks i pravila pristupanja za nove članice

O Platformi za resocijalizaciju

Platforme za resocijalizaciju počinitelja kaznenih djela i pružanje podrške njihovim obiteljima, posebno djeci, te žrtvama, okuplja brojne organizacije civilnoga društva.

pročitaj više

Vrijednosti i načela djelovanja Platforme

Upoznajte načela i vrijednosti djelovanja na kojima počiva rad Platforme za resocijalizaciju.

pročitaj više

Zašto i kako se priključiti Platformi za resocijalizaciju

Svaka organizacija civilnoga društva sama odlučuje u kojoj će se mjeri i u koje aktivnosti Platforme uključiti, poštujući pritom vrijednosti i načela djelovanja Platforme.

pročitaj više

Aktivnosti

više

Izvješće o stanju ljudskih prava počinitelja i počiniteljica kaznenih djela

U petak, 18.6.2021. predstavljeno je prvo tematsko Izvješće o stanju ljudskih prava počinitelja i počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica nastalo u okviru projekta Moto#R.

pročitaj više

Studijsko putovanje u Italiju

Članice Platforme za resocijalizaciju su posjetile Italiju s ciljem otkrivanja dobrih praksi u zatvorskom sustavu i probaciji koje bi se mogle prenijeti u hrvatski kontekst. Što smo naučili možete pročitati u nastavku.

pročitaj više

Izvještaj s online konferencije za poslodavce Rad za opće dobro i mogućnosti zapošljavanja počinitelja kaznenih djela

Dana 28. listopada 2021. organizirana je online Konferencija za poslodavce u okviru projekta moto#R, putem platforme Zoom. Na konferenciji za poslodavce predstavljene su mogućnosti rada počinitelja kaznenih djela iz različitih perspektiva u društvu.

pročitaj više

Održan 3. Tematski sastanak udruga za resocijalizaciju

Dana 26. listopada 2021. u hotelu Dubrovnik, nakon završne konferencije projekta moto#R, održan je treći tematski sastanak udruga za resocijalizaciju, s temom nastavka rada Platforme za resocijalizaciju nakon završetka projekta moto#R.

pročitaj više

Održana Završna konferencija projekta moto#R

Dana 26. listopada 2021. u hotelu Dubrovnik održana je Završna konferencija projekta moto#R. Na konferenciji su predstavljeni rezultati aktivnosti koje su provođene u okviru projekta te osvrt na samu provedbu i zaključke za buduće aktivnosti.

pročitaj više

U Čakovcu održan međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu

Krajem rujna, udruga Roda organizirala je međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu na području Međimurske i Varaždinske županije. Dvodnevni sastanak održao se u Tehnološko-inovacijskim centru Međimurje d.o.o. u Čakovcu.

pročitaj više

Održan međusektorski sastanak na temu resocijalizacije počinitelja kaznenih djela u Osijeku

U utorak, 19. listopada, u prostoru Stare pekare u Osijeku, udruga Roda organizirala je međusektorski sastanak na temu resocijalizacije počinitelja kaznenih djela s naglaskom na područje Osijeka i Slavonije.

pročitaj više

Poziv na online konferenciju Rad za opće dobro i mogućnosti zapošljavanja počinitelja kaznenih djela

Udruga Roda poziva vas na online konferenciju o mogućnostima zapošljavanja počinitelja kaznenih djela koja će se održati na platformi Zoom u četvrtak 28. listopada 2021. od 10 do 12 sati.

pročitaj više

Završna konferencija projekta moto#R

Udruga Roda vas poziva da nam se 26. listopada 2021. pridružite na Završnoj konferenciji projekta moto#R i na sastanku Platforme za resocijalizaciju koji će se održati u Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1 u Zagrebu u dvorani Ban Jelačić.

pročitaj više

Poziv na međusektorski sastanak Izazovi resocijalizacije u Osječko-baranjskoj županiji

Udruga Roda poziva organizira međusektorski sastanak na temu resocijalizacije počinitelja kaznenih djela s naglaskom na područje Osijeka i Slavonije koji će se održati u Osijeku u prostoru Stare pekare, Trg Vatroslava Lisinskog 11, Tvrđa, u utorak 19. listopada 2021, od 9 do 15 sati.

pročitaj više

Poziv na međusektorski sastanak Izazovi resocijalizacije u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji

Udruga Roda organizira međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu na području Međimurske i Varaždinske županije.

pročitaj više

Međusektorski sastanak ključnih sudionika u procesu resocijalizacije na području Međimurske i Varaždinske županije

Nositeljica projekta moto#R, udruga Roda, organizirala je 5. srpnja 2021. online međusektorski sastanak ključnih sudionika u procesu resocijalizacije na području Međimurske i Varaždinske županije. 

pročitaj više

Izrađen Strateški plan Platforme za resocijalizaciju

Početkom lipnja 2021. godine, 17 predstavnica i predstavnika iz 15 organizacija, članica Platforme za resocijalizaciju, sudjelovalo je u procesu izrade strateškog plana Platforme za resocijalizaciju.

pročitaj više

Održan međusektorski sastanak u Zagrebu

Dana 18. 6. 2021. održan je međusektorski sastanak u Zagrebu koji se sastojao od dva događanja - javnog predstavljanja tematskog Izvješća o stanju ljudskih prava počinitelja kaznenih djela i međusektorskog sastanka.

pročitaj više

Održan tematski sastanak organizacija civilnoga društva - članica Platforme za resocijalizaciju

U četvrtak 1. srpnja 2021. održan je tematski sastanak organizacija civilnoga društva uključenih u Platformu za resocijalizaciju - moto#R.

pročitaj više

Poziv na tematski sastanak organizacija civilnoga društva - članica Platforme za resocijalizaciju, srpanj 2021.

U četvrtak 1. srpnja 2021. od 10 do 12 sati održat će se tematski sastanak organizacija civilnoga društva uključenih u Platformu za resocijalizaciju - moto#R.

pročitaj više

Predstavljeno Izvješće o stanju ljudskih prava počinitelja i počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica

U petak, 18.6.2021. predstavljeno je prvo tematsko Izvješće o stanju ljudskih prava počinitelja i počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika i zatvorenica nastalo u okviru projekta Moto#R.

pročitaj više

Predstavljanje izvještaja o stanju ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju

Udruge Roda i Kuća ljudskih prava Zagreb u suradnji s Pučkom pravobraniteljicom predstavit će u petak 18. lipnja 2021. u prostoru HUB365, izvještaj Stanje ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika/zatvorenica.

pročitaj više

Održan međusektorski sastanak o izazovima resocijalizacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji

U okviru projekta moto#R - Motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije, u Splitu je, 1. i 2. lipnja 2021. održan međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu i izazova s kojima se u radu susreću osobe koje rade na resocijalizaciji navedenih skupina.

pročitaj više

Poziv na predstavljanje izvještaja Stanje ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika/zatvorenica

Pozivamo vas na predstavljanje izvješća Stanje ljudskih prava počinitelja/počiniteljica kaznenih djela s naglaskom na resocijalizaciju zatvorenika/zatvorenica koje će se održati u petak 18. lipnja 2021. od 9 do 12.30 sati u prostoru HUB385 (1. kat), Petračićeva 6 u Zagrebu.

pročitaj više

Održan tematski sastanak članica Platforme za resocijalizaciju u Zagrebu

U četvrtak 27. svibnja 2021. održan je tematski sastanak organizacija civilnoga društva uključenih u platformu za resocijalizaciju - moto#R. 

pročitaj više

Održana radionica o storytellingu u okviru projekta Moto#R

U četvrtak 27. svibnja 2021. u okviru tematskog sastanka organizacija civilnoga društva uključenih u Platformu za resocijalizaciju - moto#R, u hotelu Dubrovnik održana je radionica o storytellingu.

pročitaj više

Međusektorski sastanak u Splitu na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu

Udruga Roda vas poziva na međusektorski sastanak na temu resocijalizacije bivših zatvorenika i osoba na probacijskom radu u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Cilj sastanka je potaknuti razmjenu iskustava i međusobno povezivanje dionika koje se bave područjem resocijalizacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

pročitaj više

Otvorene prijave za sudjelovanje na webinaru organizacije Children of Prisoners Europe (COPE)

U organizaciji COPE-a, u četvrtak, 3. lipnja od 15 do 16:30 održat će se webinar pod nazivom Ublažavanje osjećaja nesigurnosti kod djece: od istražnih postupaka do COVID-19 pandemije.

pročitaj više

Predstavljanje radionica za roditelje udrugama i institucijama

Roda poziva suradnike/ce na kratko druženje na platformi Zoom na kojem bismo vam predstavili dvije aktivnosti koje organiziramo u projektu moto#R u svrhu resocijalizacije počinitelja kaznenih djela i podrške njihovim obiteljima.

pročitaj više

Održana radionica o marketingu na društvenim mrežama za članice Platforme

Krajem siječnja i početkom veljače (u dva susreta), održana je edukacija o marketingu na društvenim mrežama za predstavnice i predstavnike udruga - članica Platforme za resocijalizaciju, osnovane u okviru projekta MOTO#R. 

pročitaj više

Tražimo savjetnika ili savjetnicu za individualna financijska savjetovanja bivših počinitelja kaznenih djela

Pozivamo zainteresirane financijske stručnjakinje i stručnjake da se prijave kao financijski savjetnik ili savjetnica za provođenje individualnog savjetovanja s bivšim počiniteljima kaznenih djela. Savjetovanje se provodi u okviru projekta Moto#r.

pročitaj više

Radionica o marketingu na društvenim mrežama za udruge članice Platforme za resocijalizaciju

Udruga Roditelji u akciji – Roda vas poziva da se prijavite na radionicu o marketingu na društvenim mrežama.

pročitaj više

Izvještaj s radionice o upravljanju volonterima

U petak 11.12.2020. i četvrtak 17.12.2020. putem Zoom platforme održana je radionica o volonterstvu za udruge - članice Platforme za resocijalizaciju koju su vodile zaposlenice Hrabroga telefona sa znanjem i iskustvom menadžiranja velikog broja volontera u svojoj udruzi.

pročitaj više

moto#R - kako pokrenuti rad za vrijeme pandemije u zatvorskom sustavu

U ponedjeljak 14. prosinca s početkom u 18 sati, Skribonauti organiziraju Zoom susret na kojem ćete imati prilike upoznati novoosnovanu Platformu Moto#R koja okuplja organizacije civilnog društva koje rade s osobama u zatvorskom sustavu.

pročitaj više

Poziv na međunarodni webinar o suočavanju s izazovima postpenalnog prihvata

Udruga roditelja Korak po korak vas poziva na trodnevni međunarodni webinarkoji će se odvijati od 14. do 16. prosinca 2020. godine od 10:00 do 11:30 sati putem Zoom platforme.

pročitaj više

OTKAZANO! Poziv na sudjelovanje u fokus grupi o zapošljavanju liječenih ovisnika / zatvorenika u okviru projekta Timun

Udruga za pomoć ovisnicima "Vida" Rijeka poziva vas na sudjelovanje u fokus grupi o zapošljavanju liječenih ovisnika/zatvorenika koja će se održati preko Zoom platforme u srijedu, 2. prosinca u 14 sati.

pročitaj više

Online radionica o volonterstvu za udruge - članice Platforme za resocijalizaciju

Pozivamo udruge - članice Platforme za resocijalizaciju da prijave svoje predstavnice i predstavnike na dvodnevnu online radionicu o menadžmentu volontera koja će se održati preko platforme Zoom.

pročitaj više

Medijski trening za članice platforme moto#R

U srijedu i četvrtak, 3. i 4. lipnja 2020. godine, Mirela Španjol i Nika Gulin iz Cicerona održale su u prostorijama Rode medijski trening za 12 zainteresiranih organizacija civilnoga društva. Trening je održan u okviru projekta moto#R koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

pročitaj više

Održana radionica o zagovaranju Platforme za resocijalizaciju počinitelja kaznenih djela

Početkom srpnja, 7. i 8. srpnja 2020. godine, u prostorijama udruge Roda održana je radionica za organizacije civilnoga društva s ciljem upoznavanja s pojmom i metodama zagovaranja i planiranja zagovaračkih aktivnosti Platforme za resocijalizaciju počinitelja kaznenih djela u okviru projekta moto#R.

pročitaj više

Edukacija o rodnoj ravnopravnosti organizacija koje sudjeluju u radu platforme

U Rodi je za članice Platforme održana edukacija vezana uz rodnu ravnopravnost koju su vodile stručnjakinje iz Ženske sobe - dr. sc. Maja Mamula i Anamaria Drožđan-Kranjčec.

pročitaj više

Članice platforme

više

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu je organizacija civilnog društva osnovana prije 13 godina.

pročitaj više

Društvo za psihološku pomoć Modus – Centar za djecu, mlade i obitelj

U Savjetovalištu se kontinuirano nudi individualno, partnersko, roditeljsko i obiteljsko savjetovanje i psihoterapija, namijenjeno svim dobnim skupinama, s ciljem povećanja kvalitete života djece, mladih i obitelji.

pročitaj više

Hrabri telefon

Hrabri telefon pruža pomoć i podršku zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, radi na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži.

pročitaj više

Liga za prevenciju ovisnosti

Liga za prevenciju ovisnosti djeluje preko 20 godina na području prevencije rizičnih ponašanja i socijalne isključenosti.

pročitaj više

Roditelji u akciji - Roda

Udruga Roda provodi aktivnosti namijenjene poboljšanju položaja djece čiji se roditelji nalaze na izdržavanju kazne zatvora te iz različitih perspektiva pokušava utjecati na dobrobit roditelja zatvorenika i djece.

pročitaj više

Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje

Centar se bavi savjetovanjem i podukom djece, mladeži, odraslih, obitelji i organizacija sa svrhom rješavanja svakodnevnih problema i unapređenja kvalitete njihovog života.

pročitaj više

Skribonauti

Skribonauti se zalažu za angažirano promišljanje umjetnosti, poimanje umjetnosti kao alata društvene promjene ostvarive kroz direktan umjetnički i kulturni rad s marginaliziranim skupinama.

pročitaj više

Status M

Status M je organizacija koja se bavi stvaranjem, provedbom i vrednovanjem odgojno-obrazovnih aktivnosti za mlade, zagovaranjem za prava mladih s ciljem unaprjeđenja njihovog statusa, javnih politika i praksi.

pročitaj više

STIJENA RESOC

STIJENA RESOC je udruga proizašla iz udruge Stijena kako bi se specijalizirano bavila socijalnom reintegracijom bivših ovisnika i zatvorenika.

pročitaj više

Studentsko savjetovalište Ekonomska klinika

Osnovni cilj Studenskog savjetovališta Ekonomske klinike je doprinos ekonomskom obrazovanju i informiranosti svih članova društva te podizanje poduzetničke klime i promoviranje socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

pročitaj više

Udruga ANST 1700

ANST 1700 je udruga građana, laika i stručnjaka čije je primarno područje djelovanja resocijalizacija ovisnika.

pročitaj više

Udruga Communitas

Udruga Communitas osnovana je s ciljem osnaživanja obitelji i unapređenja kvalitete odrastanja, te okupljanja svih zainteresiranih za rad na unapređenju kvalitete života i očuvanja mentalnog zdravlja.

pročitaj više

Udruga PET PLUS

Misija Udruge PET PLUS je aktivno provoditi programe prevencije ovisnosti, prevencije poremećaja prehrane, prevencije neprihvatljivih ponašanja, resocijalizacije i rehabilitacije te pružiti podršku svakom pojedincu koji ima problem.

pročitaj više

Udruga roditelja Korak po korak

Jedan od najistaknutijih programa udruge jest program Uključeni roditelji s ciljem smanjenja diskriminacije i povećane integracije bivših zatvorenika kroz jačanje osobnih, roditeljskih i partnerskih resursa.

pročitaj više

Udruga Terra

Udruga Terra okuplja stručnjake iz različitih područja te putem savjetovanja, edukacije, psiho-socijalne podrške i javnog zagovaranja radi na smanjenju socijalne isključenosti i unapređenju zdravlja lokalne zajednice.

pročitaj više

Udruga Vida

Udruga za pomoć ovisnicima Vida djeluje s ciljem prevencije i suzbijanja ovisnosti, pružanja podrške ovisnicima u svrhu rehabilitacije i socijalne reintegracije te pomoći obiteljima ugroženima ovisnošću i pratećim bolestima.

pročitaj više

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza

Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene osobe Oaza osnovana je u listopadu 2010. godine, sa svrhom pružanja potpore socijalno ugroženim osobama i smanjenju pojave socijalne isključenosti u gradu Rijeci.

pročitaj više

Udruga za kreativni socijalni rad

Udruga za kreativni socijalni rad već dugi niz godina osmišljava te provodi projekte u zatvorskom sustavu i zajednici namijenjene resocijalizaciji te rehabilitaciji bivših i sadašnjih zatvorenika.

pročitaj više

Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota

Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota osnovana je 2003. godine s ciljem osnaživanja civilnog društva, razvoja zajednice na opću korist svih njenih građana na području Sisačko-moslavačke županije i cijele Hrvatske.

pročitaj više

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET

LET djeluje s ciljem unapređenja kvalitete života ranjivih i bolesnih osoba, zaštite ljudskoga zdravlja, prevencije nastanka bolesti i socijalne isključenosti te unapređenja i pružanja usluga socijalne i zdravstvene skrbi.

pročitaj više

Udruga Zdravi grad

Zdravi grad ima veliko iskustvo iz područja preventivnih psihosocijalnih programa i projekata iz područja socijalne skrbi.

pročitaj više

Zajednica Pape Ivana XXIII

U Hrvatskoj je Zajednica prvenstveno usmjerena na rad s osobama s problemom ovisnosti i/ili eksperimentatorima kroz tretman i resocijalizaciju, te na projekte i programe prevencije nasilja i ovisnosti među djecom i mladima.

pročitaj više

ZEU Prijatelji životinja i prirode

Udruga provodi niz programa i projekata usmjerenih radu sa socijalno osjetljivim skupinama građana.

pročitaj više