Mreža podrške

Zadnja izmjena: 03.06.2021.

Zločin nije moj, ali kazna ipak jest 2021.

Mreža organizacija Children of Prisoners Europe (COPE) pokrenula je tradicionalnu lipanjsku kampanju podizanja svijesti o potrebama i pravima djece čiji su roditelji zatvorenici „Zločin nije moj, ali kazna ipak jest“ (“Not my crime, still my sentence”).

Ovogodišnja kampanja obilježena je izazovima koje je donijela pandemija COVID-19 i postupno ponovno otvaranje zatvora za posjete. Za otprilike 2,1 milijun djece koja diljem Europe odrastaju bez roditelja koji je u zatvoru, protekla je godina bila posebno izazovna jer mnoga od njih nisu bila u prilici zagrliti tatu ili mamu više od godinu dana.

Popuštanje epidemioloških mjera i ponovno „otvaranje“ Europe prilika je i za kreiranje platforme na kojoj će djeca zatvorenika i njihovi roditelji imati prilike podijeliti s javnošću svoje poruke, iskustva i želje za period koji slijedi. Zato je cilj ovogodišnje kampanje kreirati kaleidoskop želja i nadanja djece zatvorenika u vremenu nakon zdravstvene krize.

Putem osobnih prijava, djeca iz više od 15 zemalja doprinijet će skiciranju prijedloga Povelje o pravima – ključnom dokumentu u kojem će svoje zahtjeve poslati donositeljima odluka i politika. Poruke možete poslati putem obrazaca na web stranicama Children of Prisoners Europe.

Zadnja izmjena: 03.06.2021.