Mreža podrške

Zadnja izmjena: 02.07.2021.

Savjetovanja za majke ili skrbnike djece čiji je roditelj na izdržavanju kazne zatvora

Udruga Roda sa suradnicima organizira besplatno individualno savjetovanje majki djece čiji je otac na izdržavanju kazne zatvora ili je izašao iz zatvora, a za savjetovanje se mogu javiti i druge odrasle osobe koje skrbe o djeci čiji je roditelj na izdržavanju kazne zatvora. 

 

Što možete dobiti u savjetovanju?

  • Ako ste majka djeteta čiji je otac na izdržavanju kazne zatvora, u savjetovanju ćete dobiti podršku u nošenju sa životnim okolnostima u kojima odgajate zajedničko dijete.
  • Savjetnica će vam pružiti pomoć i podršku u jačanju roditeljskih vještina, dati vam savjete i pomoći vam kako s djetetom razgovarati o tome da mu je roditelj u zatvoru, kako mu pružiti pomoć da ostane blisko s roditeljem te kako dijete pripremiti za posjet u zatvoru.
  • Savjetovanju možete pristupiti i podršku i pomoć dobiti i ako ste razvedeni/rastavljeni od partnera, ali želite pomoći djetetu da zadrži kontakt s ocem ili se pitate kako ponovno uspostaviti ravnotežu po izlasku partnera iz zatvora.
  • ovo savjetovanje je za vas i onda kad imate nedoumica oko prava (bivšeg) partnera / roditelja na viđanje djeteta, kad ste doživjeli neku vrstu nasilja od njega.
  • Bez obzira jeste li u dobrim ili lošim odnosima s (bivšim) partnerom koji je na izdržavanju kazne zatvora ili je izašao iz zatvora, radionice će vam pomoći osigurati djetetu bolji odnos s odraslim osobama uz koje odrasta u životnoj situaciji u kojoj se nalazite.
  • Savjetodavnu pomoć i podršku možete dobiti i ako ste odrasla osoba koja skrbi za dijete čiji je roditelj na izdržavanju kazne zatvora i muče vas opisane ili neke druge nedoumice vezane uz pružanje podrške djetetu koje odrasta uz vas.

 

Prijavite se na besplatno savjetovanje!

Provedba je planirana u lipnju, srpnju, rujnu i listopadu.
Savjetovanje se održava u Zagrebu ili online, a točnu informaciju ćete dobiti prilikom prijave.
Rok za prijavu za sudjelovanje: do popunjavanja mjesta.

Prijavite se putem e-maila: roda@roda.hr ili putem telefona 01 6177 500 ili putem linka 

Ciklus savjetovanja obuhvaća 5 susreta ili više, prema procjeni savjetnice i okolnostima. 

 

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN – ZAUZMITE SVOJE ŠTO PRIJE!

Zadnja izmjena: 02.07.2021.