Mreža podrške

Zadnja izmjena: 27.04.2021.

Radionice za podršku majkama djece čiji se otac nalazi na izdržavanju kazne zatvora

 

U okviru projekta Moto#r - motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije Hrabri telefon organizira besplatne radionice za podršku majkama djece čiji je otac na izdržavanju kazne zatvora.
Ciklus radionica obuhvaća 5 susreta u trajanju od 3 sata i provodit će se s istom grupom korisnica. Voditeljice radionica su zaposlenice udruge Hrabri telefon iz Zagreba i imaju dugogodišnje iskustvo pružanja podrške u roditeljstvu s naglaskom na potrebe i zaštitu djece. 

 

Što možete dobiti sudjelovanjem na radionicama?

Ako ste majka djeteta čiji je otac na izdržavanju kazne zatvora, na radionici ćete dobiti podršku u nošenju sa životnim okolnostima u kojima odgajate zajedničko dijete.

Voditeljice ciklusa radionica pružit će vam pomoć i podršku u jačanju roditeljskih vještina, dati vam savjete i pomoći vam kako s djetetom razgovarati o tome da mu je roditelj u zatvoru, kako mu pružiti pomoć da ostane blisko s roditeljem te kako dijete pripremiti za posjet u zatvoru.

Na radionici možete podršku i pomoć dobiti i ako ste razvedeni/rastavljeni od partnera, ali želite pomoći djetetu da zadrži kontakt s ocem ili se pitate kako ponovno uspostaviti ravnotežu po izlasku partnera iz zatvora.

Ove radionice su mjesto za vas i onda kad imate nedoumica oko prava (bivšeg) partnera na viđanje djeteta, kad ste doživjeli neku vrstu nasilja od njega.

Bez obzira jeste li u dobrim ili lošim odnosima s (bivšim) partnerom koji je na izdržavanju kazne zatvora ili je izašao iz zatvora, radionice će vam pomoći osigurati djetetu bolji odnos s oba roditelja u životnoj situaciji u kojoj se nalazite.


Prijavite se na besplatne radionice za podršku mamama!

Provedba radionica počet će u svibnju, ovisno o aktualnoj epidemiološkoj situaciji.
Radionice će se održati u Zagrebu, a o točnoj lokaciji bit ćete obaviješteni naknadno.
Rok za prijavu za sudjelovanje do popunjenja mjesta.
Prijavite se putem e-maila: resocijalizacija@roda.hr ili putem telefona 01 6177 500


BROJ MJESTA JE OGRANIČEN – ZAUZMITE SVOJE ŠTO PRIJE! 
Zadnja izmjena: 27.04.2021.