Mreža podrške

Zadnja izmjena: 14.05.2021.

Podrška majkama djece čiji je otac bio ili je trenutno na izdržavanju kazne zatvora ili na probacijskom radu

Otac vašeg djeteta je bio ili je trenutno na izdržavanju kazne zatvora ili na probacijskom radu. S njim ste u dobrom odnosu ili uopće ne želite susrete. 
Prijavite se na besplatne radionice za podršku mamama ili individualno savjetovanje ovisno o tome koji vam vid podrške više odgovara.

 

Kako se prijaviti?

Prijaviti se možete 

 

Kako odabrati oblik podrške?


Radionica/individualno savjetovanje je pravo mjesto za vas ako: 

  • Trebate podršku jer je otac vaše djece na izdržavanju kazne zatvora
  • Treba vam pomoć i podrška u jačanju roditeljskih vještina
  • Želite ojačati vještine kako s djecom razgovarati o tome da im je roditelj u zatvoru, kako im pružiti pomoć da ostanu bliski s roditeljem te kako dijete pripremiti za posjet u zatvoru 
  • Želite ojačati vještine kako s djecom razgovarati o obiteljskom nasilju koje se događalo
  • Želite znati što učiniti kada vas netko od okoline osuđuje i stigmatizira zbog člana obitelji/bivšeg partnera koji je bio ili je trenutno na izdržavanju kazne zatvora
  • Pokušavate ponovo uspostaviti ravnotežu u obitelji, nakon izlaska partnera iz zatvora
  • Rastali/razveli ste se i pitate se kako da vaše dijete zadrži kontakt s ocem?
  • Doživjeli ste neku vrstu nasilja od partnera/bivšeg partnera koji je na izdržavanju kazne zatvora i pitate se ima li i dalje pravo viđanja djeteta i kako zaštititi dijete?

 

Podrška (individualna ili grupna) je namijenjena svim ženama bez obzira na to u kakvom su trenutno odnosu s ocem djeteta i što žele u budućnosti.
Pronađite vrijeme za sebe i potražite pomoć i podršku.
Iskustvo odlaska u zatvor člana obitelji bez obzira na obiteljske okolnosti i partnerske odnose je vrlo stresno,kako za djecu, tako i za odrasle.    

 

Podršku će pružati zaposlenice Hrabrog telefona. Više o Hrabrom telefonu možete pročitati na poveznici.Zadnja izmjena: 14.05.2021.