Kako do posla

Što je važno prilikom potrage za poslom, kako se ponašati na intervjuu, kako napisati dobro motivacijsko pismo, kako uspješno prezentirati svoje vještine - ovdje možete pronaći informacije vezane uz cijeli proces zapošljavanja.

Kako učenje u odrasloj dobi povećava šanse za pronalazak posla?

Kako donijeti odluku o obrazovanju i stjecanju nekih novih znanja i vještina, kako se informirati o tome što se nudi na tržištu rada i kako organizirati život nakon izlaska na slobodu, samo su neka od pitanja na koja možete pronaći odgovor u ovom članku.

pročitaj više

Zapošljavanje nakon zatvora – 5 važnih pitanja i odgovora

Posao nakon zatvora... Odakle krenuti? Kome se javiti? Kako popuniti rupu u životopisu? Što reći o samom zatvoru? Saznajte u našem tekstu.

pročitaj više

Kako napisati životopis

Najčešće molba i životopis predstavljaju prvi kontakt s poslodavcem. Kako se često na temelju životopisa i molbe kandidata izvodi početna selekcija, potrebno ih je kvalitetno napisati.

pročitaj više

Zašto je važna molba za posao i kako je napisati

Kvalitetno napisana molba neće promaknuti poslodavčevoj pozornosti i može vam donijeti prednost pred ostalim kandidatima. 

pročitaj više

Isplanirajte traženje posla

Traženje posla također je posao s punim radnim vremenom, to je iskusila svaka nezaposlena osoba u Hrvatskoj.

pročitaj više

Preporuke za posao su važne, pribavite ih!

Preporuke najčešće nisu obvezne pri slanju molbi za posao, ali preporuka osobe ili tvrtke koju drugi poslodavci cijene i poštuju, može vam jako pomoći.

pročitaj više

Besplatne edukacije – mogućnost za povećanje vlastitih kompetencija

U procesu pronalaska posla i pisanja životopisa svaki oblik znanja i kompetencija dobro dođe, posebice ako su aktualna, tražena i nadovezuju se na već postignuto formalno obrazovanje.

pročitaj više