Kako do posla

Što je važno prilikom potrage za poslom, kako se ponašati na intervjuu, kako napisati dobro motivacijsko pismo, kako uspješno prezentirati svoje vještine - ovdje možete pronaći informacije vezane uz cijeli proces zapošljavanja.

Upravljanje osobnim financijama u koracima

Izdržavanje kazne zatvora može biti vrlo zahtjevno i teško iskustvo. Izlazak na slobodu zahtjeva ponovno prilagođavanje različitih životnih navika te donošenje nekih novih odluka. Često se te odluke tiču i financija. Kako uspješnije upravljati financijama pročitajte u nastavku.

pročitaj više

Kako se nositi s vlastitim iskustvom izdržavanja kazne zatvora?

Izlazak na slobodu nakon izvršavanja kazne zatvora može biti jako zahtjevno i teško iskustvo, pogotovo u situacijama potrage za poslom. U nastavku možete pročitati kako se odnositi prema svojim iskustvima s izdržavanjem kazne zatvora u kontekstu traženja novog zaposlenja.

pročitaj više

Praktični koraci koji vode do zapošljavanja

U nastavku možete pročitati kako postaviti ciljeve i strukturirati proces donošenja novih odluka s naglaskom na organiziranje života nakon izlaska iz zatvora.

pročitaj više

Kako učenje u odrasloj dobi povećava šanse za pronalazak posla?

Kako donijeti odluku o obrazovanju i stjecanju nekih novih znanja i vještina, kako se informirati o tome što se nudi na tržištu rada i kako organizirati život nakon izlaska na slobodu, samo su neka od pitanja na koja možete pronaći odgovor u ovom članku.

pročitaj više

Zapošljavanje nakon zatvora – 5 važnih pitanja i odgovora

Posao nakon zatvora... Odakle krenuti? Kome se javiti? Kako popuniti rupu u životopisu? Što reći o samom zatvoru? Saznajte u našem tekstu.

pročitaj više

Kako napisati životopis

Najčešće molba i životopis predstavljaju prvi kontakt s poslodavcem. Kako se često na temelju životopisa i molbe kandidata izvodi početna selekcija, potrebno ih je kvalitetno napisati.

pročitaj više

Zašto je važna molba za posao i kako je napisati

Kvalitetno napisana molba neće promaknuti poslodavčevoj pozornosti i može vam donijeti prednost pred ostalim kandidatima. 

pročitaj više

Isplanirajte traženje posla

Traženje posla također je posao s punim radnim vremenom, to je iskusila svaka nezaposlena osoba u Hrvatskoj.

pročitaj više

Preporuke za posao su važne, pribavite ih!

Preporuke najčešće nisu obvezne pri slanju molbi za posao, ali preporuka osobe ili tvrtke koju drugi poslodavci cijene i poštuju, može vam jako pomoći.

pročitaj više

Besplatne edukacije – mogućnost za povećanje vlastitih kompetencija

U procesu pronalaska posla i pisanja životopisa svaki oblik znanja i kompetencija dobro dođe, posebice ako su aktualna, tražena i nadovezuju se na već postignuto formalno obrazovanje.

pročitaj više