Edukacija

Zadnja izmjena: 27.04.2021.

Poziv bivšim počiniteljima kaznenih djela na mentoriranje o upravljanju osobnim financijama

Prijavite se za individualno mentoriranje o upravljanju osobnim financijama!

 

U periodu od ožujka do lipnja 2021. godine, u okviru projekta Moto#r - motiviranjem i osnaživanjem do resocijalizacije, provodimo aktivnost individualnog mentoriranja počinitelja kaznenih djela.

Cilj individualnog mentoriranja (bivših) počinitelja kaznenih djela je osnažiti osobe kako bi uspješnije upravljale vlastitim novcem i imovinom te ih potaknuti na kreiranje vlastite strategije upravljanja financijama. Tijekom savjetovanja, koje vodi financijski stručnjak, u obzir će se uzimati individualne životne okolnosti sudionika s naglaskom na proces uspješnog uključenja u društvo (resocijalizacije) nakon izdržavanja kazne zatvora ili probacijskog rada.
Savjetovanje svake uključene bivše zatvorenice i/ili zatvorenika ili osoba koje su uključene u probacijski rad obuhvaća jedan ili dva susreta, ovisno o kompleksnosti financijske situacije. Zajedničkim snagama se radi se osvještavanju vlastitog potrošačkog stila, usporedbu potrošnje i primanja s obzirom na realne financijske mogućnosti te ukazivanje na resurse koji postoje. Krajnji ishod savjetovanja jest je kreiranje individualnog plana koji će pomoći osobi da uspješnije upravlja vlastitim financijama

U planu je mentoriranje ukupno šest osoba, a zadatak financijskog savjetnika ili savjetnice jest da se upozna s konkretnim financijskim stanjem i kapacitetima svake osobe temeljem kojih identificira ciljeve i predlaže konkretne mjere upravljanja osobnim financijama.
U suradnji sa svakim sudionikom se izrađuje individualni plan (za svaku od šest uključenih osoba) koji sadrži konkretne korake i informacije koje mogu usmjeriti osobe i ukazati na postojeće mogućnosti ulaganja i štednje, ali bez isticanja i reklamiranja konkretnih usluga.

 

Kako se prijaviti za mentoriranje


Prijave zainteresiranih bivših zatvorenica i/ili zatvorenika ili osoba koje su uključene u probacijski rad primamo:
mailom na resocijalizacija@roda.hr ili telefonom na 01 61 77 510
Savjetovanja će se provoditi u prostoru udruge Roda, Žerjavićeva 10/I, u Zagrebu, u terminima koji će biti dogovoreni s odabranim sudionicima i sudionicama.

Zadnja izmjena: 27.04.2021.