Edukacija

Zadnja izmjena: 16.11.2021.

Individualna financijska savjetovanja za počinitelje kaznenih djela

U okviru projekta moto#R održana su individualna financijska savjetovanja s počiniteljima kaznenih djela. Cilj financijskih savjetovanja bio je osnažiti korisnike u njihovu upravljanju financijama, osvještavanju impulzivne kupnje te educiranju vezano uz mogućnosti štednje i ulaganja.

Financijska savjetnica je sa svakim korisnikom prošla kroz njegove prihode i rashode te osnažila svakog korisnika sukladno njegovim potrebama i mogućnostima kako bi zajednički izradili financijski plan. Cilj plana je definiranje smjernica s obzirom na individualnu financijsku situaciju svakog od korisnika kako bi osobe imale mini vodič kojim im može pružiti podršku u daljnjem donošenju odluka o novcu.     

Individualno financijsko savjetovanje je pruženo za 6 korisnika od travnja do listopada 2021. godine. Za svakoga korisnika izrađen je individualni financijski plan koji je temeljen na njihovim potrebama i mogućnostima te će služiti kao potpora i smjernice u daljem upravljanju vlastitim financijama. 

U svom radu, financijska savjetnica, ističe kako joj je veliki izazov bio osvještavanje impulzivnog potrošačkog ponašanja kod većine korisnika te postavljanje dugoročnih realnih ciljeva. Nadalje, u direktom radu s korisnicima često su detektirani različiti izazovi koji nisu nužno povezani s financijama. Posljedično, prijedlozi za buduće slične aktivnosti su uključiti više stručnjaka različitih profila u sam proces savjetovanja kako bi se moglo sveobuhvatno odgovoriti na problematiku samih korisnika.    

Zadnja izmjena: 16.11.2021.