Edukacija

Zadnja izmjena: 24.01.2021.

Besplatno do obrazovanja s udrugom Zdravi grad

Zdravi grad iz Splita udruga je koja ima veliko iskustvo iz područja preventivnih psihosocijalnih programa i projekata iz područja socijalne skrbi. Trenutno provodi projekt koji omogućuje počiniteljima kaznenih djela koji su izašli iz kaznene ustanove i/ili su u sustavu probacije, a imaju minimalno završeno osnovno obrazovanje, da se besplatno obrazuju za deficitarna zanimanja koja su vrlo tražena na tržištu rada.


Zanimanja za koja se provode besplatne edukacije 

Deficitarna zanimanja za koja se provode edukacije su:

  • zavarivač MIG-MAG
  • zavarivač REL
  • zavarivač TIG
  • brodobravar
  • brodocjevar
  • brodomonter
  • brusač


Besplatne edukacije održavaju se u učilištu Virtus u Splitu.
Učilište Virtus, sa dugogodišnjim iskustvom, centralno je mjesto za sve one koji imaju želju unaprijediti svoje osobne i poslovne vještine. Uz moderno opremljene učionice i kvalitetne metode rada, osiguravaju i najbolje predavače sa dugogodišnjim iskustvom za svaki program osposobljavanja.

Praktični dio nastave odrađuje se u tvrtki Marana d.o.o. na Klisu. Marana d.o.o. je graditeljsko-bravarsko poduzeće koje se bavi svim montažerskim i bravarskim radovima na području Splitsko-dalmatinske županije od 1992. godine. Od tada imaju veliki broj uspješno realiziranih upita i suradnji.

Svim polaznicima će za vrijeme trajanja edukacija biti plaćen prijevoz u obliku mjesečne autobusne karte, a za vrijeme praktične nastave i ručak.

Paralelno s time, provodimo i neformalne edukacije jačanja životnih vještina i samoosnaživanja radi lakšeg uklapanja u društvenu zajednicu. 

Nakon završenih edukacija svaki sudionik dobiva Uvjerenje za zanimanje za koje se obrazovao, koje se upisuje u radnu knjižicu, te ga može koristiti pri traženju zaposlenja.

Kako se uključiti u besplatne edukacije

Za više informacija zainteresirani se mogu obratiti udruzi Zdravi grad kojoj je sjedište u Splitu u Vukovarskoj ulici 65,  na telefon 021 540 630 svaki radni dan od 8 do 16 sati ili mailom na ivana.zdravigrad@gmail.com.

Zadnja izmjena: 24.01.2021.